FAQ

Wanneer?

Vrijdag 27 augustus 

15.00u Camping check-in voor camp weekenders  

Zaterdag 28 augustus 

11.00 - 22.00u Festival open voor dagbezoekers zaterdag

Zondag 29 augustus 

11.00 - 22.00u Festival open voor dagbezoekers zondag

Maandag 30 augustus 

11.00u Camping check-out voor camp weekenders 

Waar?

Basecamp IJmuiden, Adres: Kennemermeer 27, 1976 GK IJmuiden

COVID-19

Mocht Basecamp Festival wegens COVID-19 niet door kunnen gaan, krijg je een volledige refund van je ticket of je kunt ervoor kiezen dat je plek gereserveerd blijft voor 2022.

Leeftijd

Vanaf 18+ is iedereen welkom bij ons! 

Locatie & Vervoer

Er zijn een aantal mogelijkheden om naar Basecamp Festival te komen.

 • Fiets
  • 10 min vanaf Ijmuiden 
  • 50 min vanaf Haarlem
  • 1 uur en 45 minuten vanaf Amsterdam Centraal (Held)
 • Pendelbussen
  • 1 keer in het uur zal er een pendelbus vertrekken van Haarlem Spaarnwoude naar Basecamp. De pendelbussen zullen tussen de volgende tijden rijden:
  • 27 augustus 14.00 - 21.00u (alleen heen naar Basecamp Festival)
  • 28 augustus 11.30 - 23.30u (heen en weer naar Basecamp Festival)
  • 29 augustus 11.30 - 23.30u (heen en weer naar Basecamp Festival)
  • 30 augustus 07.00 - 11.00u (alleen terug naar Haarlem/Sloterdij
   ​​​​​​
   * De pendelbussen rijden fossielvrij dus de meest duurzame optie is om lekker met de shuttlebus te komen! 
 • Auto 
  • Er is een aparte parkeerplaats voor jullie gereserveerd. Kosten per dag zijn €15,00. Kosten voor een weekend ticket (vrijdag-maandag) is 45 euro. Erg prijzig, dat weten we..maar we zitten vast aan de dagprijzen van het parkeerterrein + de kosten van verkeersregelaars.

Accomodaties

Tiny Houses
Deze 32 parels van huisjes staan op het festivalterrein zelf. Ben je dus van plan vroeg je bed op te zoeken? Dan is een hotelkamer of Glampingtent wellicht een betere optie. Al stopt alle muziekprogrammering wel om 23u.

Hotelkamer
Het Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach ligt direct naast het festivalterrein op de strandboulevard. Hotelkamers zijn beschikbaar voor 2 personen en exclusief ontbijt. Je ontbijtmandje kan je wel gezellig op komen halen op het Basecamp terrein.

Glamping
Direct naast het festivalterrein ligt de glamping. De ingerichte luxe tenten zijn te boeken voor 2 of 4 personen. 

Camping 
Op 10 minuten lopen van het festivalterrein ligt Camping Duindoorn. Je kan hier een kampeerplek boeken voor €7,00 per nacht. Dit kan via deze website: www.duindoorn.nl​​​​​​ Je moet dan dus wel je eigen tentje en spullen meenemen. 

Lockers

De afmeting van de lockers zijn: 30 cm breed, 24 cm hoog en 40 cm diep. Er passen ongeveer 3 jasjes in 1 kluisje. De kluisjes zijn te huur voor:

Lockers - Prijs

Locker camping - Vrij-ma
€ 11,50

Locker zaterdag
€ 6,00

Locker zondag
€ 6,00

Muziek 

We houden van muziek dus muziek instrumenten zijn toegestaan om mee te nemen. Kom maar op met die spontane jam sessie op het strand! 

Free water

Ja, gratis drinkwater! 

Toegankelijkheid 

Het festival zal zoveel mogelijk toegankelijk gemaakt worden voor mensen met een beperking. Er zal een aparte entree zijn, een MIVA toilet en MIVA douche (op de camping). Hou er wel rekening mee dat 1 area zal plaatsvinden aan/op het strand. 

Eerste Hulp

Vaste EHBO post op het festival.

Split Weekender

Het is niet mogelijk om je ticket te splitsen. Als je een dag naar het festival wilt komen, dan zijn er dagtickets voor zaterdag of zondag beschikbaar. 

Testen voor Toegang

Om toegang te krijgen tot Basecamp is het noodzakelijk dat elke bezoeker een geldig Coronatoegangsbewijs kan laten zien. Dit kan met een vaccinatiebewijs, recent negatieve test via Testen voor Toegang (40 uur voor aanvang) of een herstelbewijs (Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona) Wanneer je jouw negatieve testuitslag ontvangt als e-mail, zit daar een unieke code bij. Met deze code kun je in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl jouw testuitslag omzetten naar een coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code.Je laat vervolgens jouw QR-code in de CoronaCheck-app of via je geprinte coronatoegangsbewijs scannen bij de ingang van ons evenement. Is je QR-code geldig? Dan mag je naar binnen.

Afspraak maken  voor een test kan via: https://afspraak.testenvoortoegang.org/evenement/type

Meer informatie vind je op www.coronacheck.nl. Neem voor verdere vragen contact op met de CoronaCheck Helpdesk via 0800-1421 of helpdesk@coronacheck.nl. De helpdesk is bereikbaar van maandag t/m zondag van 08.00 tot 20.00 uur.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Contact ons dan op info@basecampfestival.nl of stel je vraag via het contactformulier