Coming soon
Basecamp cradle

FAQ

Van meerdaags naar 1 dag op 3 Juni van 12:00 - 21:00

Basecamp Festival vindt plaats op Vrijdag 3 juni van 14:00 - 21:00 uur, waarbij de nadruk ligt op het Academy programma. Vanwege de aanpak van de stikstof crisis in Nederland, en specifiek de reeds aanwezige druk op het Natura 2000 gebied rondom onze festival locatie, is het nu (nog) niet mogelijk om binnen de Europese regelgeving te blijven met betrekking tot uitstoot. Aangezien we een regeneratief festival zijn, en dit thema belangrijk voor ons is, kiezen we er voor om dit jaar het festival, één dag te organiseren in plaats van meerdaags.

Kaarten refund

Als je een reeds een festival dag kaart of meerdaagse ticket hebt gekocht met eventueel een overnachting in een tiny house krijg je automatisch een refund van je ticket. Je kunt opnieuw een ticket kopen voor de Academy dag op 3 Juni.

Locatie & Vervoer

Basecamp Festival is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Vanaf Sloterdijk rijdt een Connexion Bus die op 2 minuten lopen van het festivalterrein stopt. Deze bus rijdt ieder half uur op regulier dienstregeling. Daarnaast zijn de opties:

Fiets

  • 10 min vanaf IJmuiden
  • 50 min vanaf Haarlem
  • 1 uur en 45 minuten vanaf Amsterdam Centraal (Go you!)

Auto

Basecamp Festival grenst aan een parkeerterrein. We willen niet aanmoedigen om met een Co2 uitstotende auto naar het festival komen. Stel dat het echt niet anders kan, dan is er uiteraard een parkeermogelijkheid (kosten €11 per dag). Maar vol is vol, dus houdt daar rekening mee. Wij faciliteren geen parkeerkaarten, simpelweg omdat we willen stimuleren dat zoveel mogelijk bezoekers met het openbaar vervoer te komen.

Wanneer?

Vrijdag 3 Juni

  • 14:00 Inloop
  • 15:00 - 18:00 Academy programma in The Barn
  • 18:00 - 21:00 gezamenlijk diner, optredens, dansen
  • Tickets €35,- inclusief regeneratieve maaltijd
  • Beschikbaarheid voor maximaal 250 mensen

Waar?

Basecamp IJmuiden, Adres: Kennemermeer 27, 1976 GK IJmuiden aan Zee

COVID-19

Mocht Basecamp wegens COVID-19 niet door kunnen gaan, krijg je een volledige van je ticket of je kunt ervoor kiezen dat je plek gereserveerd blijft voor 2023.

Leeftijd

Vanaf 18+ is iedereen welkom op Basecamp Festival

Accommodaties

Info Eco Tiny Houses Op het festivalterrein staan 32 unieke Tiny Houses. Volledig ecologisch verantwoord en van alle gemakken voorzien. De huisjes zijn te boeken voor 2, 4 en 6 personen via https://basecamp-ijmuiden.nl/

Tip voor Camping

Op 10 minuten lopen van het festivalterrein ligt Camping Duindoorn. Je kan hier een kampeerplek boeken voor €7,00 per nacht. Dit kan via deze website: www.duindoorn.nl. Je moet alleen wel je eigen tentje en spullen meenemen.

Lockers

Je kunt vooraf lockers kopen via de ticket website. Ben je het vergeten dan kun je het altijd nog aanschaffen via deze link

De afmeting van de lockers zijn: 30 cm breed, 24 cm hoog en 40 cm diep. Er passen ongeveer 3 jasjes in 1 kluisje. De kluisjes zijn te huur voor €6,00

Taxi

We hebben een samenwerking met Travel Electric. Boek voorafgaand een elektrische taxi en ontvang 15% korting.

https://www.travelelectric.com/book-a-trip-basecamp, Kortingscode: BASECAMP5

Muziek

We houden van muziek, dus muziekinstrumenten zijn toegestaan om mee te nemen. Kom maar door met die spontane jamsessie op het strand!

Free water

Ja, je leest het goed: “gratis drinkwater!”

Toegankelijkheid

In samenwerking met Handicap NL zullen wij ons festival toegankelijker maken voor mensen met een fysieke handicap. Mocht je speciale verzoeken hebben stuur ons een mailtje: info@basecampfestival.nl en dan kijken we graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Eerste Hulp

Er is een vaste EHBO-post op het festival.