Basecamp festival

MINI-VAKANTIE

Ons festival vindt plaats in het Tiny House Eco retreat Basecamp. Misschien zijn we bevooroordeeld, maar wij vinden dit een van de mooiste plekken van ons land – en nog vrijwel onbekend bij de meesten. Een weekend op Basecamp is als een mini-vakantie. Verwonder je over het spraakmakende werk van Atelier van Lieshout, vind verkoeling bij het strandpaviljoen, maak een kanovaart op het Kennemermeer en zipline vanaf de klimtoren zo over het publiek heen. Neem dagelijks een duik in de Noordzee, vergeet de tijd op het strand en chill ‘s avonds met je vrienden in één van de tiny houses, op de campsite, of in het strandhotel aan de boulevard. Vroege vogels ontwaken bij zonsopkomst met een ambient set in de duinen of een yogaklas op het strand.

ECO VILLAGE IN DE DUINEN

Je zit precies tussen het verpletterend mooie duingebied van het Kennemermeer en het breedste zandstrand van Nederland, met als sterk contrast onze overburen: de haven en staalindustrie. Dit maakt naar ons inziens Basecamp de uitgelezen plek om de grootste frictie van onze tijd te onderzoeken: ecologisch herstel vs economisch evenwicht. Basecamp is naast onze festivallocatie een ‘living-lab’ waar volop geëxperimenteerd wordt met nieuwe vormen van duurzaam wonen, werken en nu dus ook feesten. De komende jaren gaat Basecamp wereldwijd zo’n twintig eco-retreats ontwikkelen, waar digitale nomaden een woonabonnement kunnen afnemen.

Basecamp Festival

OFF-GRID, EEN KAS EN WINDTURBINES

Wat wij nog wel het mooiste vinden aan dit terrein: de duurzaamheidstransitie is er in volle gang. In korte tijd is uit deze ooit levenloze parkeerplaats een geheel zelfvoorzienend dorpje ontstaan. Geluidsstille windturbines, zonnepanelen, een groene batterij-container en SmartGrid, zorgen ervoor dat Basecamp al bijna ‘off-grid’ draait. Een paar stappen verder glinsteren de tuinkassen van gerecycled tuinbouwglas, waar vergeten groenten, zeldzame gewassen en bijzondere kruiden worden verbouwd. Tijdens het festival wordt er onder andere gekookt met de groenten die hier zijn geoogst en worden alle voedselresten gecomposteerd. Bij de barren kun je kiezen uit een breed en duurzaam aanbod van natuurlijke dranken, wijnen en bieren. Met je recyclebare beker struin je tussen de podia met sprekers, akoestische muziek en elektronische acts.

Basecamp Festival

Come Explore

Kom vooral op de fiets en rijdt de fietsroute, die dwars door de duinen en de natuur naar onze entreepoort leidt. Basecamp Festival is natuurlijk gewoon te bereiken met de auto, maar wij zouden het op prijs stellen als je een van de pendelbussen neemt, die vertrekken van Haarlem Spaarnwoude naar Basecamp (en terug). Dat is beter voor het milieu, met HVO Biodiesel dus geen gebruik van fossiele brandstoffen. Mocht je toch de auto prefereren, dan moedigen wij je aan om te carpoolen. Hoe dan ook staan we bij de ingang klaar om je in ons kleine paradijs te verwelkomen.

Basecamp Festival
Basecamp Logo Tickets