Basecamp festival

RE-THINK: WHAT’S A FESTIVAL?

Het programma van Basecamp Festival is tweeledig. Natuurlijk is er, zoals het een muziekfestival betaamt, een line-up met tot de verbeelding sprekende artiesten. Maar minstens even belangrijk is het ‘Unconference’ programma. Wat dat precies inhoudt, lees je hieronder.

 • Afriquoi Basecamp Festival

  Afriquoi

  Deze Britse underground sensatie sluit op zondagavond The Barn stage af met een liveshow waarin zij Afrikaanse dansmuziek op wervelende wijze combineren met een unieke elektronische sound, geïnspireerd door house, soca, hiphop, soul en jungle. Zeer sfeerverhogend en mega dansbaar. Afriquoi tourde door heel Europa en verzorgde meesterlijke shows op Glastonbury, Dimensions, Fusion, Boomtown, Shambala, Secret Garden en de Olympische Spelen in Londen. Hun muziek is fusion pur sang. Vanuit een diversiteit aan culturele achtergronden creëren zij opzwepende muziek voor een nieuwe generatie muziekfans; de Re-Generation. Deze band past perfect thuis op Basecamp Festival, omdat deze artiesten met hun muziek een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een nieuwe cultuur die een positieve impact creëert.

 • Anka Foh Basecamp Festival Anka Foh Basecamp Festival

  Anka Foh

  Muziek is een universele taal zonder grenzen. Dat bewijst Anka Foh, bestaande uit de Malinese zanger Dasmy Jo en de Franse elektronische muziek producer Ditti. Hun samenwerking is een pure vorm van creolisering; door wederzijdse beïnvloeding en interactie ontstaat een nieuwe muzikale subcultuur. De muziek van Anka Foh is diep geworteld in de de West-Afrikaanse mandingue traditie, maar door de wisselwerking met Franse elektronica wordt die culturele traditie in een totaal nieuwe context geplaatst. Verwacht op zondag aan het einde van de middag een magische live set waarin melancholie, warmte, plezier en vrolijke soul elkaar afwisselen.

 • Arabella Memdouh Basecamp Festival

  Arabella Memdouh

  De Amsterdamse dj Arabella Memdouh neemt haar publiek mee op reis van de woestijn naar de dansvloer en terug. Met haar mysterieuze, opzwepende, kosmische geluid zorgt zij op zaterdag aan het einde van de middag voor een ritmische betovering op Basecamp Festival. Door haar frequente optredens in de Amsterdamse Marktkantine, op Playa Mambo in Tulum en bij Sunset Ashram op Ibiza, weet zij precies hoe ze haar publiek betoverd mee de natuur in kan nemen.

 • Auntie Flo Basecamp Festival

  Auntie Flo

  Brian d'Souza, alias Auntie Flo, is samen met artiesten als Daphni, Sinkane en John Wizards verantwoordelijk voor een nieuwe stroming clubmuziek, waarbij elektronische soundscapes en muziek uit verschillende culturen samensmelten. Sinds 2015 tourt Auntie Flo intensief de wereld over om deze nieuwe muziekcultuur op onze planeet te verspreiden. Met zijn missie, zijn Highlife label en feesten, geeft Brian de wereld muziek, en het verhaal dat daarmee samenhangt, een duurzame toekomst. Auntie Flo zal op zondag een live set draaien die het begrip ‘Afro House’ een totaal nieuwe dimensie geeft.

 • Barker & JakoJako Basecamp Festival

  Barker & JakoJako

  De Berlijnse artiesten Barker & JakoJako luisteren naar de wereld als een muzikale ontdekkingsreis, met de bedoeling om geluiden uit het wild om te zetten in synthesizer soundscapes en muziek voor de dansvloer. Sam Barker heeft een klassieke muziek achtergrond, is instrument ontwerper en onderzoekt sonische architecturale effecten van lege fabrieken in Detroit. JakkoJakko experimenteert met grensoverschrijdende effecten van synthesizers om zodoende emotionele geluidslandschappen te creëren, waarmee zij haar publiek diep in de ziel probeert te raken. De synergie van hun gezamenlijke optreden belooft een tintelende show op de openingsavond van Basecamp Festival.

 • Ben Buitendijk Basecamp Festival Ben Buitendijk Basecamp Festival

  Ben Buitendijk

  Muziek gaat over verhalen vertellen door middel van geluid dat de ziel raakt. Ben Buitendijk begrijpt die taal als geen ander. Opgegroeid in Rotterdam, een stad waar rauwe techno en hardcore lange tijd domineerden, heeft Ben Buitendijk een andere weg bewandeld dan zijn collega muzikanten. Zonder grenzen aan genres of stijlen worden zijn sets en producties bepaald door rijke texturen en ruimtelijke sferen. Zijn diepere meditatieve sound neemt het publiek mee op een reis waarbij muziek voor de dansvloer en muziek voor de geest perfect in balans zijn.

 • Boris Acket Basecamp Festival

  Boris Acket

  Een live show van Boris Acket gaat veel verder dan publiek vermaken met muziek op de dansvloer. Als audiovisuele ontdekkingsreiziger in de eenentwintigste eeuw onderzoekt Acket de grensoverschrijdende mogelijkheden van technologie, ruimte, licht en geluid om zodoende multi zintuigelijke shows te creëren. Zo beproefde Acket live voor publiek hoe je lineaire audiovisuele animaties kunt waarnemen door een lichtlijn en speakers van tachtig meter lang te plaatsen. Hij onderzocht de subjectieve ervaring van tijd in een circulair echosysteem en produceerde een film over een nieuwe circulaire wereld gebaseerd op de principes van een modulaire synthesizer. Tenslotte, nog een extra cliffhanger: Boris Acket creëerde live on stage een levensechte zonsverduistering voor een menigte van 15.000 mensen. Wat Acket voor Basecamp Festival in petto heeft? Dat is altijd een verrassing, maar zijn live DJ-set beloofd buitenaards veel goeds.

 • Eat My Butterfly Basecamp Festival Eat My Butterfly Basecamp Festival

  Eat My Butterfly

  Drummer Dilo, oprichtster van Eat My Butterfly, is geboren en getogen op het eiland Réunion, een Frans overzees departement in de Indische Oceaan. Haar culturele achtergrond is van sterke invloed op de muziek van Eat My Butterfly: een samensmelting en vermenging van geluiden en culturen. Van melodieën en traditionele liedjes afkomstig van Réunion tot de beat en verhalen uit Latijns-Amerika. Haar sound is het beste te omschrijven als een smeltkroes van akoestische en elektronische klanken, flamboyante kleuren, zwoele tonen, geparfumeerd met een ruime diversiteit aan culturele en muzikale invloeden. Eat My Butterfly zorgt op zondag bij de Beach Shack voor tropische temperaturen.

 • El Búho Basecamp Festival El Búho Basecamp Festival

  El Búho

  Als muzikale ontdekkingsreiziger heeft El Búho, alias Robin Perkins, zich in alle uithoeken van de wereld laten inspireren. Hij is geboren in de glooiende heuvels van Noord-Engeland, maar heeft zijn thuishaven gevonden in het oerwoud van Latijns Amerika. Zijn liefde voor andere culturen, met name Zuid Amerikaanse landen, komt tot leven in zijn muziek. El Búho vermengt de ritmes, mythologieën en melodieën van zijn geadopteerde continent met geluiden van watervallen, vogelgezang en knetterende bladeren. Een unieke sound van authentieke geluiden uit de natuur gemixt met moderne elektronische esthetiek. Als frontman van het artiestencollectief Shika Shika host El Búho samen met zijn team The Beach Shack stage op zondag, waarvoor hij alvast een dromerige, diepe, melodische reis belooft.

 • Eversines Basecamp Festival

  Eversines

  Eversines is een producer en DJ uit Amsterdam. Hij produceert al meer dan tien jaar elektronische dansmuziek en runt daarbij platenlabel De Lichting. Eversines richt zich op de energieke maar dromerige kant van elektronische muziek, en draait voornamelijk house, breakbeat en ambient. Op zondag versterkt Eversines het team van De Lichting op The Flagship stage.

 • Folkert Botma, Boer Basecamp Festival Folkert Botma, Boer Basecamp Festival

  Folkert Botma, Boer

  UNCONFERENCE - Folkert Botma was vastgoedadviseur maar gooide zijn leven om. Nu is hij boer in Friesland, met een grote passie voor generatieve landbouw. Deze manier van landbouw onttrekt niet aan de aarde, maar verrijkt haar. Dat zorgt voor sterkere gewassen met een veel hogere voedingswaarde en meer smaak. In zijn bijdrage vertelt hij over zijn onderzoek naar de mogelijkheden en de veranderingen in zijn leven.

 • Gaidaa Basecamp Festival

  Gaidaa

  Een ideale combinatie van talent, doorzettingsvermogen, passie en een beetje geluk zorgt soms voor ongekend snel succes. Dit overkwam de 21-jarige Nederlands-Soedanese singer-songwriter Gaidaa. In korte tijd ontwikkelde zij zich tot een van de meest veel belovende R&B talenten van dit moment. Wanneer producer Full Crate in 2018 Gaidaa’s cover van een Kehlani track hoort, is hij meteen verkocht door haar verbluffende vocale vermogen. Gaidaa zingt in een krachtige, rustgevende mix van Engels en Arabisch; betekenisvolle en oprechte teksten waarin ze haar hele ziel blootgeeft. Samen met Full Crate creëert ze het melancholische nummer ‘A Storm On A Summers Day. De song is inmiddels ruim 12 miljoen keer beluisterd op Spotify en leidt tot haar doorbraak. Haar bevlogenheid als sociaal maatschappelijk geëngageerde artiest komt in de schijnwerpers wanneer YouTube platform COLORS Gaidaa vraagt om haar single ‘Morning Blue’ op te nemen, als onderdeel van een groter project om aandacht te vragen voor het politieke en sociale klimaat in Soedan. Met trots presenteert Basecamp Festival op zondag het optreden van Gaidaa op The Barn stage.

 • Hanneke van Ormondt, Urgenda & Meer Bomen Nu Basecamp Festival Hanneke van Ormondt, Urgenda & Meer Bomen Nu Basecamp Festival

  Hanneke van Ormondt, Urgenda & Meer Bomen Nu

  UNCONFERENCE - Duurzaamheid begint bij jezelf. De ecologische crisis waar we in verkeren, vereist een urgente, grootschalige en gezamenlijk uitgevoerde actie. Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda sloegen de handen ineen om minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. Bomen planten is dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden. Hanneke van Ormondt vertelt over het initiatief, en wat voor perspectief deze breed gedragen actie biedt.

   logo
 • Human Space Machine Basecamp Festival

  Human Space Machine

  Voor iedereen die even geen geld heeft om met Virgin Galactic of Blue Origin een ruimtereis te maken, heeft Basecamp festival Human Space Machine, alias Mike Jungerius, van De Lichting geboekt. Human Space Machine neemt zijn publiek namelijk standaard mee naar een plek ver buiten de dampkring. Deze zeer getalenteerde Nederlandse DJ en producer verkent de rijke gebieden tussen buitenaardse gebroken beats, betoverende percussieriffs en onstuimige elektronica. Mike beweegt zich met gemak door verschillende dansvloergenres maar heeft een talent voor gestripte trippy techno en buitenaardse beats. Samen met zijn vrienden van De Lichting verzorgt hij Zondags een weergaloos dag- en avondvullend programma op The Flagship stage.

 • Kaap Basecamp Festival

  Kaap

  De Lichting, een collectief van muziekproducenten en DJ’s, biedt tijdens Basecamp Festival niet alleen elektronische ruimtereizen aan, maar heeft met Kaap on stage ook een expert op het gebied van dub- en reggae-esthetiek in the house. Kaap, beter bekend als Robbert v.d. Bildt, heeft zich door de jaren heen ontwikkelt als een specialist in elektronische dansvloergeluiden met een kenmerkende mix van dub, techno, house en electro. Zijn muziek zweeft vol van psychedelica zonder de greep van dansenergie te verliezen. Met dit unieke talent zorgde hij in juni 2021 voor de langverwachte release van zijn nieuwe EP 'Omen'. Als medeoprichter van De Lichting kan hij op zondag natuurlijk niet ontbreken op The Flagship stage.

 • Kraut Basecamp Festival Kraut Basecamp Festival

  Kraut

  In de Amsterdamse dance en underground scene is Kraut wellicht beter bekend als DJ en producer Daniel Zuur. Maar met zijn alter ego Kraut heeft Daniel een nieuwe muzikale koers uitgezet. Een reis langs alle windstreken van de wereldmuziek gevangen in een sfeervol, elektronisch landschap. Zijn sound kenmerkt zich door natuurlijke geluiden, warme beats en veel percussie invloeden. Door de jaren heen heeft Daniel een uitzonderlijk ritme en geluid ontwikkeld, een signatuur dat zich eigenlijk niet in een hokje laat plaatsen. Genre termen als ‘deep techno’ of ‘afro-house’ dekken de lading niet en zouden hem als creatief brein tekort doen. Laten we het er maar op houden dat Kraut, voormalig drummer in diverse bands, als geen ander de kracht van percussie begrijpt. Zijn live sets zijn zeer dynamisch, melancholisch, maar bovenal diep melodieus. Uniek doordat hij originele tracks live op het podium aanpast en van richting laat veranderen. Daardoor is geen enkel optreden van Kraut hetzelfde. Dat belooft veel goeds op zondag bij The Beach Shack stage, gehost door Shika Shika.

 • La Dame Basecamp Festival

  La Dame

  Altijd al een keer binnen één dag willen reizen naar de vier uithoeken van de wereld? Vink dan La Dame aan als persoonlijke voorkeur op het Basecamp blokkenschema. DJ Carie, tegenwoordig beter bekend als La Dame, is een multitalent uit de Franse Alpen. Zij is producer, global beats & global bass DJ, globetrotter en een culturele kameleon. De Française woonde achtereenvolgens in Montreal, São Paulo, Lissabon, en tegenwoordig in Brussel. Als artiest wordt ze geïnspireerd door de plaatsen waar ze woont en de vele talen die ze spreekt. Haar kosmopolitische levensstijl bepaalt haar muzikale identiteit, die wordt gekenmerkt door liefde voor de mixtechniek, positivisme, vrolijke en percussieve klanken gebaseerd op ritmes uit Latijns-Amerika, afrohouse, hiphop, UK garage en jazz. Naast muzikant is Carie ook activiste. Als medeoprichter van de Wicked Girls NGO brengt zij de emancipatie van vrouwen binnen de Global Beat-cultuur onder de aandacht. Daarbij verzorgt zij voor de NGO Future Female Sounds France educatie en mix-cursussen aan de volgende generatie vrouwen in de party scene. Op alle fronten is dit een artiest die thuishoort op Basecamp Festival. Zondag trakteert zij het publiek bij The Barn stage op een sfeervolle, vreugdevolle show met een positief statement.

 • Lotte Walda Basecamp Festival

  Lotte Walda

  Lotte Walda is een kosmopolitische avonturier die puur vanuit het hart leeft en muziek maakt. Haar liedjes kenmerken zich door sterke melodieën, teksten die het hart raken en een bijzonder authentiek stemgeluid. Haar impulsiviteit heeft Lotte van Maastricht via Portugal naar Nashville en vele andere uithoeken van de wereld geleid. Lotte speelde in kleine zaaltjes, op grote podia en festivals. Ze trad op in de straten van China en tourde met een legendarische zangeres uit de sixties. De songteksten van Lotte Walda gaan over vrijheid en dicht bij je hart blijven. Zij maakt muziek waarin oprechtheid, liefde en solidariteit uitstijgen boven angst en individualiteit. Momenteel laat Lotte zich vooral inspireren door de natuur en spiritualiteit. Haar track ‘Let It Flow’ is inmiddels ruim zes miljoen keer beluisterd op Spotify en haar nieuwste release ‘Language Of The Sun’ reflecteert de kunst om jezelf te kunnen verplaatsen in de zon. Wanneer Lotte zondags schittert op de door Heartfire gehoste Barn stage schijnt de zon sowieso door haar warme, soulvolle liedjes met een groot hart voor moeder aarde.

 • Lyke Poortvliet, Green Events 	 Basecamp Festival Lyke Poortvliet, Green Events 	 Basecamp Festival

  Lyke Poortvliet, Green Events

  UNCONFERENCE - Lyke Poortvliet is duurzaamheids expert en mede oprichter van Green events. De ecologische en sociale impact van je evenement is gebonden aan het moment en de locatie en is daarmee beperkt. Tegelijkertijd bereik je online, en gedurende het hele jaar, vaak een groot publiek. Zet je bereik in voor verandering!

   logo
 • Mac Macartney, The Children's Fire Basecamp Festival Mac Macartney, The Children's Fire Basecamp Festival

  Mac Macartney, The Children's Fire

  UNCONFERENCE - Mac is een internationale spreker, schrijver en changemaker. Gedurende vele jaren werd hij begeleid door indigenous mensen, heeft hij diepgaande en unieke inzichten verworven in vragen die veel hedendaagse leiders bezighouden. Mac inspireert de leider die verborgen ligt in ieder van ons. De leider die moedige actie onderneemt voor een betere wereld. Het verdedigen van een nieuw verhaal over duurzaamheid staat hierbij centraal. Mac verweeft thema's die zelden met elkaar worden geassocieerd - de zoektocht naar betekenis en doel, leiderschap in organisaties, de natuur, identiteit en de rol van gewone mensen bij het vormgeven van een toekomst voor toekomstige generaties.

   logo
 • Mahasin Tanyaui, Dreamer’s Inc. Basecamp Festival Mahasin Tanyaui, Dreamer’s Inc. Basecamp Festival

  Mahasin Tanyaui, Dreamer’s Inc.

  UNCONFERENCE - Mahasin Tanyaui is sinds 2013 de founder van DREAMERS INC., een inclusief media en productie bedrijf. DREAMERS INC. initieert zowel eigen projecten en adviseert bedrijven in marketing & communicatie, community building, casting, programmering en uitvoerende productie. Door het grote netwerk en kennis is voor DREAMERS INC. geen uitdaging te groot. Wapenfeit: Het werk van DREAMERS INC. is in twee bioscoopfilms te bewonderen, in 79 Pathé bioscopen in Nederland en België is. (Meskina van oa Newbe, 2021 en De Marokkaanse bruiloft van Johan Nijenhuis, 2022).

 • Maralina Schaefers, Landgoed Overvloed Basecamp Festival Maralina Schaefers, Landgoed Overvloed Basecamp Festival

  Maralina Schaefers, Landgoed Overvloed

  UNCONFERENCE - Maralina heeft jarenlange ervaring in de muziek industrie, als artiesten booker, club & festival manager en programmeur. Daarnaast heeft zij een grote interesse in permacultuur en regeneratieve landbouw. Haar initiatief Landgoed Overvloed wil een diepgaande verandering in de landbouw, en in onze levensstijl realiseren. In deze interactieve sessie legt ze uit wat de mogelijkheden zijn van permacultuur.

 • Martha van Straaten Basecamp Festival Martha van Straaten Basecamp Festival

  Martha van Straaten

  Marthe van Straaten (Laut & Luise, Berlijn) produceert haar cultureel geëngageerde muziek vanuit een antropologische benadering. Zij koestert een diepe liefde voor kleurrijke deuntjes die zij verzamelt tijdens haar reizen over de wereld. Haar zoektocht voerde Marthe naar talloze landen op alle vijf continenten, waar ze optrad in clubs in kleine steden en op de hoofdpodia van de grootste festivals op deze planeet. Overal liet zij een vrolijk en opgetogen publiek achter. Tijdens haar reizen voor optredens duikt Marthe vaak diep in de lokale cultuur en absorbeert zij patronen, gewoonten en sensuele sensaties in de natuurlijke en sociale omgeving. Marthe zoekt daarbij voortdurend naar nieuwe manieren om haar perspectief op interculturele connecties in muziek tot uiting te brengen in de tracks die zij maakt. Daarmee levert zij een belangrijke bijdrage aan een bijzonder genre. De muzikale schatten van haar ontdekkingsreizen mixt zij tot een multi-etnische collage van geluid. Haar specifieke sound laat zicht beste omschrijven als een lappendeken van duizend vreugdevolle dagen in de zon. Positief gestemd en nieuwsgierig kijken wij uit naar het optreden van Marthe van Straaten op zondag, bij The Barn stage gehost door The Other Self.

 • Merlijn Twaalfhoven, Het is aan ons Basecamp Festival Merlijn Twaalfhoven, Het is aan ons Basecamp Festival

  Merlijn Twaalfhoven, Het is aan ons

  UNCONFERENCE - Er is een nieuwe werkelijkheid ontstaan, waarin de gevolgen van klimaatverandering, migratie, economische onzekerheid en ongekende ongelijkheid tot veel onrust leiden. Hoe kunnen we kunstenaars inzetten bij grote vraagstukken als ongelijkheid en klimaatopwarming? Hoe kunnen veel meer mensen de kunstenaar in zichzelf wakker maken en hun idealisme omzetten in praktische daden? Componist, schrijver en activist Merlijn Twaalfhoven laat zien hoe we met verbeeldingskracht, schoonheid, en creativiteit wereldproblemen te lijf kunnen gaan.

   logo
 • Midist & Wasim Basecamp Festival

  Midist & Wasim

  De Libanese producer Midist en de Syrische zanger Wasim Arslan herinterpreteren zowel moderne elektronica als traditionele liedjes uit het Midden-Oosten. Hun optreden kenmerkt zich door sfeervolle elektronische soundscapes die begeleid worden door rijke vocalen. De sferische muziek van Midist & Wasim brengt mensen in een transcendentale staat. De toegankelijke maar meeslepend klinkende Arabische ritmes en melodieën roepen een gevoel op van een brute kracht; energie die langzaam vrijkomt en diep doordringt in de geest en het lijf. De muziek van Midist & Wasim is roeping die ons herinnert aan het ware verlangen van het hart.

 • Mila van der Graaf, ecoloog Basecamp Festival Mila van der Graaf, ecoloog Basecamp Festival

  Mila van der Graaf, ecoloog

  UNCONFERENCE - Mila studeerde Bos- en Natuurbeheer en werkte in een voedselbos in Amsterdam. Als ecoloog weet Mila veel van bodem- en plantcombinaties en ze zet haar ze haar kennis in om van het voedselbos en de tuin een ware oase van biodiversiteit te maken. Tijdens het Festival zal ze rondleidingen geven.

 • Nathan Kofi Basecamp Festival

  Nathan Kofi

  In de afgelopen tien jaar heeft de Amsterdamse DJ, producer en muziekpedagoog Nathan Kofi zijn sporen in de house-, techno- en ambientwereld ruimschoots verdiend. Nadat hij zijn artiestennaam veranderde van ‘Nathan Surreal’ naar zijn West-Afrikaanse geboortenaam ‘Nathan Kofi’ heeft hij ook zijn muziekstijl aangepast. Nathan’s sound heeft nog steeds een duidelijk Afrikaans karakter, maar tegenwoordig mixt hij meer urban en hiphop in zijn sets, die echter beïnvloed blijven door de vroege (deep)house en techno uit Chicago en Detroit. Samen met bevriende artiesten (Queniv, Human Space Machine, Eversines, RDS, Kaap en Boris Acket) richtte hij het collectief en label ‘De Lichting’ op. Hun ongecompliceerde doe-het-zelf-geïnspireerde benadering van Leftfield dansmuziek staat op zondag 29 augustus vol in de schijnwerpers op de Flagship stage.

 • Neo Young Basecamp Festival

  Neo Young

  Neo Young is als DJ en producer gespecialiseerd in het urenlang op de been houden van grote menigten door middel van uitgeklede en kosmische klanken. Piter, alias Neo Young, is een van de grondleggers van Paradigm events en festival en weet als geen ander hoe je een goed feest moet bouwen. Neo Young is een fervent aanhanger van vruchtbare groovy beats en zijn shows zijn zowel nostalgisch als verfrissend. Samen met UlsT belooft hij tijdens de Basecamp zaterdag een magische set neer te zetten op The Beach Shack stage.

 • Newworldaquarium Basecamp Festival Newworldaquarium Basecamp Festival

  Newworldaquarium

  De muziek van Jochem Peteri, alias Newworldaquarium, kenmerkt zich door een diep hypnotiserende, groovy sound die zorgt voor verwondering en schoonheid. Van zijn koninklijke Ambient-meesterwerk Strike tot de meer op de dansvloer gerichte sound van Newworldaquarium, de verbeeldingskracht van zijn tracks is voor Peteri een noodzakelijke kwaliteit van echte muziek en reflecteert in zijn perceptie het echte leven. Zijn muziek is: “geen airbrushed gepolijst ideaalbeeld, maar een poreus gestructureerd levend wezen dat reageert op prikkels. Dat proces resulteert in bijzondere muzikale verrassingen.” De fantasierijke werelden die Jochem Peteri, de man achter de Projects Ross 154, Newworldaquarium en 154 creëert, zijn onmogelijk te kaderen. Het kenmerkende geluid dat hij produceert doet denken aan de kracht van water en is daarmee een ode aan het legendarische ‘Drexciya’, een collectief dat bekend staat om het ‘onderwater-idioom’. Daarbij heeft Peteri in zijn lange muzikale loopbaan, die al startte in de tijd van de Soul Show van Ferry Maat in 1986, nooit echt kunnen kiezen tussen hiphop en house. De typische sound van Newworldaquarium en 154 zit daar ergens tussenin. Hij gebruikt elementen uit de twee genres, die andere producers niet snel zullen gebruiken. Jochem Peteri combineert zijn liefde voor vintage apparatuur, oude drum-bakken en synthesizers waarmee hij experimenteert, tegenwoordig met de nieuwe mogelijkheden die moderne software biedt. Al deze aspecten samen maken deze artiest uniek. Zijn optreden belooft een samensmelting van analoge en digitale werelden.

 • Oracy Basecamp Festival

  Oracy

  De organische dance producties van DJ en producer Oracy cultiveren de diepere lagen van housemuziek. Zijn tracks kenmerken zich door een compromisloze benadering van de stuwkracht van onvervalste house music, waarbij de liefde voor groovy hiphop producties duidelijk hoorbaar is. Oracy heeft een uniek talent om de beweging van melodische vloeibaarheid te combineren een ruig en gedurfd gevoel voor ritme. Of hij nu house op classic vinyl draait of een live DJ-set verzorgt, met zijn authentieke diepe dansmuziek krijgt hij op zaterdag het publiek bij de Flagship stage zeker in beweging.

 • Paboona Basecamp Festival

  Paboona

  Naast zuurstof, eten en drinken is dansen voor DJ en theatermaker Paboona een primaire levensbehoefte. Dans is haar manier om zich uit te drukken en vrijheid en vreugde in het leven te ervaren. De Afrikaanse Buntu-gemeenschap heeft een zin waarmee zij zich erg verbonden voelt en die deze 'emotie' het meest treffend beschrijft: “Mbuki Mvuki". Vrij vertaald betekent het: “de drang om je kleren uit te trekken en vrij rond te dansen. Een staat van zijn zonder te denken. In het moment zijn door verbinding te maken met muziek en je ware zelf.” Het is dan ook niet verwonderlijk zij achter de draaitafels haar roeping heeft gevonden. Het heeft muziek een hele nieuwe dimensie gegeven en volgens Paboona is het de beste verslaving die zij ooit heeft gehad. Als theatermaakster vertelt zij verhalen op het toneel en als DJ creëert zij een bepaalde sfeer, waarmee zij zonder woorden een verhaal doorgeeft door middel van muziek met een onstuitbare grooviness drive. Uiteindelijk draait het bij de DJ-set van Paboona allemaal om lol maken en ‘mbuki mvuki momenten’.

 • Philou Louzolo Basecamp Festival Philou Louzolo Basecamp Festival

  Philou Louzolo

  Philou Louzolo’s levensvisie sluit haarfijn aan bij het uitgangspunt van Basecamp Festival om muzikale en culturele diversiteit te stimuleren. Als geadopteerd kind van Afrikaanse komaf groeide Philou op met de liefdevolle zorg van zijn Nederlandse adoptiegrootouders. Zijn grootvader leerde hem al op zeer jonge leeftijd luisteren naar jazz en klassieke muziek. Deze inspiratie creëerde een innerlijke golf van nieuwsgierigheid naar zijn eigen Afrikaanse culturele erfgoed. Door een muzikale reis naar zijn roots ontdekte Philou de Nigeriaanse en Congolese banden van zijn Afrikaanse biologische ouders. Dit stimuleerde zijn verdere muzikale ontdekkingsreis. Hij begon dieper te graven in de traditionele Afrikaanse klanken en ontwikkelde daarmee al op jonge leeftijd een gevoeligheid voor culturele uitingen door middel van muziek. Vanuit deze bijzondere basis begon Louzolo te experimenteren met elektronische muziek, als een manier om de rijkdom en diversiteit van zijn veelomvattende innerlijke kracht te verenigen. De verdere ontwikkeling van zijn identiteit als muzikant en kunstenaar kreeg vorm en inhoud door het Rotterdamse en Amsterdamse uitgaansleven. Tegenwoordig inspireert DJ en producer Louzolo zijn publiek door middel van zijn sound, die aanmoedigt om traditionele Afrikaanse muziek, gemixt met obscure, door sci-fi en elektronische techno beïnvloedde beats, van binnenuit te ervaren. Louzolo’s creaties staan met één voet op de traditionele Afrikaanse bodem terwijl zijn beide handen omhoog reiken naar de toekomstige hemel boven en voorbij onze generatie, met als ultiem doel het voortzetten en uitbreiden van zijn zoektocht binnen de eindeloze mogelijkheden van Afrikaanse muziek.

 • Rainer Scheurenbrand & Eric Owusu Basecamp Festival Rainer Scheurenbrand & Eric Owusu Basecamp Festival

  Rainer Scheurenbrand & Eric Owusu

  Als er één artiest is die door middel van zijn muziek verbinding maakt met de natuur en moeder aarde dan is het Rainer Scheurenbrand. Hij weet als geen ander hoe belangrijk de missie is om onze planeet te beschermen tegen de impact van klimaatverandering. Als klassiek geschoold gitarist won Rainer verschillende internationale prijzen en heeft hij concerten gegeven in heel Europa, Rusland, Israël en de Verenigde Staten. Vanaf het moment dat hij in Brazilië woont en daar inheemse genezers uit Zuid en Noord Amerika en Mongolië ontmoet, reflecteert zijn muziek een magische zoektocht naar persoonlijke genezing. Sommigen noemen zijn geluid helende- of medicijn muziek, maar het is vooral muziek die verbinding maakt met de natuur en onzichtbare werelden. Muziek die vele harten en zielen raakt en luisteraars over de hele wereld kracht en steun heeft gegeven. Zijn optreden op Basecamp Festival verzorgt hij samen met de fenomenale Ghanese percussionist Eric 'Sunday' Owusu. Zodra deze oer-authentieke drumspirit het podium betreedt, stijgt het energie niveau, creëert hij een grote glimlach op ieders gezicht en vult hij de harten van het publiek. Niemand wil deze unieke kans missen om de energieke uitvoering van deze getalenteerde muzikanten te zien. The Barn stage, zaterdag, hosted by Heartfire.

 • Robin Perkins, DJs For Climate Action Basecamp Festival Robin Perkins, DJs For Climate Action Basecamp Festival

  Robin Perkins, DJs For Climate Action

  UNCONFERENCE - Robin Perkins (El Búho) is een muziek producer, een milieuactivist en een doorgewinterde vogelaar. Hij is medeoprichter van Shika Shika. Dit label laat een nieuw stroming van muziek zien, geïnspireerd door de ontmoeting tussen volkstraditie en moderne elektronische muziek. In zijn 'Guide to the Birdsong'-project combineert Perkins vogelenzang met kunst. De opbrengsten van dit project gaan naar initiatieven voor behoud van natuur. Daarnaast is Robin een van de artiesten achter het DJ's For Climate Change-initiatief.

   logo
 • Rutger de Rijk, Impact Hub Basecamp Festival Rutger de Rijk, Impact Hub Basecamp Festival

  Rutger de Rijk, Impact Hub

  UNCONFERENCE - Rutger de Rijk is programmamanager bij Impact Hub en lid van Young on Board bij de Amsterdam Economic Board en vormt zo de link tussen jonge changemakers en ervaren besluitvormers. Impact Hub Amsterdam is onderdeel van een snel groeiend netwerk met 16.000 leden die zich richten op ondernemen met impact: op zoek naar oplossingen voor de grote problemen.

 • Sabrina Starke Basecamp Festival

  Sabrina Starke

  Het authentieke, soulvolle geluid van de getalenteerde singer-songwriter Sabrina Stark is diepgeworteld in de soul- en reggae muziek. In combinatie met haar diepe liefde voor moeder aarde zorgt dit er voor dat zij als artiest niet mag ontbreken op Basecamp Festival. Sabrina deelt onze regeneratieve filosofie en weet als geen ander hoe belangrijk het is om onze planeet te beschermen tegen de impact van klimaatverandering. Muziek is daarbij een cruciaal wapen. Aan succes in haar carrière geen gebrek. Sabrina heeft inmiddels een prijzenkast vol prestigieuze awards bij elkaar gespeeld, waaronder twee Edisons (Beste Nieuwkomer van 2009 & The Edison Jazzism People’s Choice). Haar debuutalbum ‘Yellow Brick Road’, waarop de hitsingle ‘Do for Love’ staat, bereikte eind 2009 de platina status en stond maar liefst 52 weken in de Album Top 100. Haar talent en succes gebruikt ze tegenwoordig niet alleen om muziek te maken, maar ook om haar stem te laten horen en om vanuit haar toewijding en sociale bewustzijn mensen te inspireren. Na een periode waarin optreden door Corona bijna niet mogelijk was, kijkt Sabrina er naar uit om op zondag bij The Barn stage weer op het podium te staan en te zorgen voor die magische verbondenheid en connectie van een live concert in synergie met haar publiek.

 • Shinedoe Basecamp Festival

  Shinedoe

  Van talloze optredens in optredens in Berghain in Berlijn tot underground festivals en clubs over de hele wereld, in de afgelopen twee decennia heeft Shinedoe de wereld afgereisd en ruimschoots naam gemaakt in de house en techno scene. Zij heeft zich in die jaren ontwikkeld tot een van de meest boeiende en inspirerende artiesten in elektronische muziek. Chinedum Nwosu's, alias Shinedoe, koestert een grenzeloze passie voor de fijnere elementen van elektronische dansmuziek. Omdat ze muziek maakt vanuit haar pure passie heeft ze harten en geesten gewonnen in elk aspect waarop ze haar aandacht heeft gericht. Natuurlijk hebben haar transformerende DJ-optredens bijgedragen aan haar status, maar tegenwoordig maakt zij nog veel impact met haar gezaghebbende producties en prachtig samengestelde labels, Intacto en het meest recente label Music That Moves (MTM). Shinedoe weet intussen wel hoe je een goed feest moet bouwen. Denk aan haar eigen Inmotion-feesten in Amsterdam (tegenwoordig omgedoopt tot 'Intacto Nights'). Maar sinds zij in 2018 Music That Moves heeft opgericht, brengt dit haar eigen muzikale visie naar een nog hoger niveau. MTM is de thuisbasis voor precisie-techno met soul; muziek die ons allemaal in alle opzichten zal raken. Tijdens Basecamp Festival host Chinedum Nwosu samen met haar MTM-team The Flagship stage.

 • Trippin Jaguar Basecamp Festival

  Trippin Jaguar

  Basecamp Festival blinkt uit in muzikaal virtuele reizen en daarbij kan een artiest als Trippin Jaguar niet ontbreken. Door nieuwe universele dimensies te verkennen die veel verder reiken dan het oog kan kijken en ons oor kan luisteren, wordt Trippin Jaguars definitie van de werkelijkheid voortdurend in twijfel getrokken. De toverwoorden waar hij in zijn producties mee werkt zijn: muzikale dromen en psychedelische golven van energie. Zijn muziek is trippy en verhalend, maar vooral vrij van aardse begrenzing zoals bijvoorbeeld tempo, tijd en strakke cadansen. De trippende jaguar verkent veel liever dualiteiten: biologisch en technologisch, spiritueel en wetenschappelijk, modern en oud. In zijn elektronische producties en live sets vertaalt hij de façade van woorden en zinnen naar auditieve anekdotes, opgebouwd uit kosmische synth-sounds, hedendaagse beats en caleidoscopische klanken. Voor degenen die open zijn voor een muzikale trip zal deze Jaguar visioenen oproepen van een reis door verschillende muzikale landschappen, die uiteindelijk voert naar de verste tegenpolen van de geest.

 • Van Anh Basecamp Festival Van Anh Basecamp Festival

  Van Anh

  Van Anh, DJ en oprichter van Isotoop, heeft zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een vaste waarde in de Nederlandse dance muziek scene. Met een betoverende goed gevoel voor ritme en groove, neemt zij haar publiek mee op een reis door de Marokkaanse woestijn. In haar DJ sets laat ze geluiden samensmelten tot een luchtig en sprookjesachtig geheel in de wolken. Deze sound doet haar naam eer aan, omdat ‘van Anh’ staat voor de verbeeldingskracht van wolken in de lucht. Zij is haar artiesten carrière ooit begonnen als organisator van evenementen, met onder andere een festival in de woestijn van Marokko. Door de muzikale mogelijkheden die zij als DJ en producer ervaart, kan zij haar horizon eindeloos blijven verbreden. Hierdoor kan zij haar missie volbrengen: muziekliefhebbers van over de hele wereld samenbrengen en verbinden.

 • Veryzer Basecamp Festival Veryzer Basecamp Festival

  Veryzer

  Kunstenaar, DJ en producer Ferro, alias Veryzer, is een liefhebber van authentieke hardware en volledig analoge tools. Daardoor lijkt zijn sound voorzien van een laagje vintage stof. Een geluid dat klinkt alsof zijn producties, net als kwaliteitswijn op de juiste temperatuur, gerijpt zijn om een bijzondere vibe op de dansvloer te creëren. De inspiratie voor zijn muziek haalden hij in zijn tienerjaren nog uit klassieke muziek, sciencefiction films en de filosofie waarmee jazz werd gemaakt. Tegenwoordig reist hij als artiest de wereld over en laat hij zich beïnvloeden door de plaatsen die hij bezoekt, spiritualiteit en meditatie. Ferro is als curator verbonden aan VBX, een Amsterdams platenlabel dat ook eigen evenementen organiseert. Zijn residency in de Amsterdamse club Shelter stelt hem in staat om een grote diversiteit aan gastartiesten uit te nodigen. Zijn internationale carrière heeft de afgelopen twee jaar een vlucht gekregen door optreden op HYTE, Kiesgrube, Unusual Suspects en FUSE in London. Tijdens Basecamp Festival verzorgt Veryzer bij zonsopkomst een speciale spirituele geladen, organische, warme Ambient set in de duinen van IJmuiden.

 • Werner Schouten Basecamp Festival Werner Schouten Basecamp Festival

  Werner Schouten

  UNCONFERENCE - Als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging en spreker stimuleert Werner mensen na te denken over in wat voor toekomst men wilt leven. Daarvoor gaat hij dit najaar ook het theater in, met de voorstelling Klimaatspiegel. Hoe bereik je jongeren?

 • Yin Yin Basecamp Festival Yin Yin Basecamp Festival

  Yin Yin

  In tegenstelling tot de oude Chinese filosofie ‘Ying Yang’ - 陰 陽 - streeft de band Yin Yin juist naar disbalans. Muzikaal alles ondersteboven en achterstevoren in plaats van balans tussen schijnbaar tegengestelde krachten die de natuurlijke wereld zogenaamd in evenwicht houden. De artistieke ambities van deze muzikanten uit de zuidelijkste punt van Nederland kenmerken zich door een creatief proces waarin zij continu grenzen verleggen en conventies overhoop halen. In het muzikale landschap dat zij creëren, draait Yin Yin alles voortdurend om. Een landschap waarin konijnen tijgers achtervolgen, getuige hun album release ‘The Rabbit That Hunts Tigers’. Daarmee zetten zij hun publiek constant op het verkeerde been in beweging op de dansvloer. Deze rebellie van Yin Yin sluit haarfijn aan bij de regeneratieve filosofie van Basecamp Festival, waarin vernieuwing en organisch herstel altijd centraal staan.

Muziek

Ons muzikale programma is een weerspiegeling van onze missie om een uitvalsbasis te worden voor de Re-generation. We vinden dus niet alleen vooruitstrevende muzikaliteit belangrijk, maar ook de stem van de artiesten en de maatschappelijke boodschap die ze uitdragen. 

Op de drie stages van ons festival omarmen we een brede culturele diversiteit. In The Barn word je meegevoerd in een wervelwind van uiteenlopende acts. Op dit podium vind je alles van singer-songwriters en niet-Westerse bands tot DJ-sets met bezielende house. De Flagship stage is het domein van hoogstaande atmosferische dub bij avondrood. Hier staat het machtige DIY geluidssysteem van Krackfree, bekend van zijn Kraak Heldere geluidsweergave en enorm machtige bass kracht. Voor lange, meeslepende DJ-sets moet je in de Beach Shack zijn, waar je danst met uitzicht op het strand en het Kennemermeer. Iedere ochtend is er bij zonsopkomst een ambient live performance op een magische plek aan het strand.

Basecamp Festival

Unconference

Naast het muzikale programma presenteert Basecamp een inhoudelijk kennisprogramma in de vorm van een Unconference. Dit is een conferentie, waarbij de deelnemers meedoen met het bepalen van de inhoud en het verloop. Tijdens de Unconference reiken we je niet alleen de tools aan om impact te maken op de klimaatcrisis, maar ook om impact te maken op Basecamp, jezelf en jouw directe omgeving na het festival.

De Unconference bestaat uit talks en workshops op het gebied van ecologisch herstel, zelfvoorziening, inclusiviteit, gelijkheid en gezondheid. Denk aan workshops voedselproductie in Basecamps tuinkassen, permacultuur systemen, guerilla en urban gardening, en ‘rewilding yourself’.

Basecamp Festival

Move That Body

Meer behoefte aan spel, sport en avontuur? Pak een yoga class, bootcamp, of dompel je onder in de Wim Hof methode. Beklim de 22 meter hoge ‘tower’ die uitkijkt over het festivalterrein, en vlieg met de zipline over het publiek, podium en strandpaviljoen. Doe mee aan de social mission game, waarbij je een missie krijgt die je samen met anderen kunt uitvoeren.

Basecamp Festival
Basecamp Logo Tickets