Basecamp festival

“IF NOT US, THEN WHO? IF NOT NOW, THEN WHEN?” - JOHN LEWIS

We staan op een kantelpunt in de geschiedenis. Wij zijn de eerste generatie die de weerslag van de klimaatverandering meemaken en de laatste die het tij kunnen keren. Je voelt je vaak zo machteloos en onbeduidend als het gaat om de omvang van de klimaatcrisis. Hoe gaan we de planeet herstellen? Hoe pakken we ongelijkheid aan? Hoe laat je een betere Aarde achter voor toekomstige generaties? Als je niet weet hoe, dan ben je niet de enige.

Wij zijn Basecamp Festival begonnen, omdat we geloven dat we – met de juiste handvatten en een hands-on mentaliteit – het verschil kunnen maken. En omdat we ervan overtuigd zijn dat een festival kan bijdragen aan de opmars van een nieuwe cultuur. Een cultuur, waarbij alles gericht is op het maken van een positieve impact; zowel sociaal en maatschappelijk, als financieel en ecologisch. 

‘ONE DAY WE WILL ALL STAND EQUAL UNDER THE SUN’

Dit is een festival voor The Re-Generation, met een inhoudelijk programma, geïnspireerd op de Solarpunk beweging, 7th Generation Thinking en ecosystem restoration. Gedreven door het mantra ‘If not us, then who? If not now, then when?’ staan progressieve denkers klaar om ons met talks te inspireren. Ze schetsen een hoopvol toekomstbeeld, waaraan we allemaal kunnen bijdragen. Tijdens workshops voegen we meteen de daad bij het woord en steken we onze handen uit de mouwen.

Basecamp Festival

“IF I CAN’T DANCE, I DON’T WANT TO BE PART OF YOUR REVOLUTION”  EMMA GOLDMAN

Maar op Basecamp Festival wordt er natuurlijk ook gefeest! Dansen aan het meer met onze tenen in het zand. Wegdromen in de duinen op ambient en met kippenvel genieten van live-acts tussen de kunstinstallaties van Atelier van Lieshout. Zo lanceren we samen het eerste festival dat regeneratief denken, doen en feesten centraal stelt op een werkelijk magische plek: het coolste tiny house dorp van Nederland, Basecamp, aan de Nederlandse kust. Voor pioniers, vrije geesten, creatieven, nieuwe denkers, en iedereen die van onze planeet houdt en het leven viert. Wij beloven dat je 100% zeker geïnspireerd raakt, en met nieuwe inzichten thuiskomt. Zien we je aan het strand?

Basecamp Festival
Basecamp Logo Tickets